Eltemették Csollány Szilvesztert

Megosztás

Több, mint másfél hónapig küzdött az életéért Sydney olimpiai bajnoka, de végül szervezete feladat a harcot a koronavírus ellen. Ma a fővárosban végső nyughelyére kísérték a méltán népszerű bajnokot.

A Farkasréti temetőben szerdán elbúcsúztatták Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornászt, aki január 24-én, 51 éves korában hunyt el.

A megemlékezők közül elsőként az állami vezetés nevében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár búcsúzott, aki kiemelte: Csollány Szilveszter pályafutása motivációt jelentett a fiataloknak, a sportolóknak, és nem csak tornászoknak, hiszen példaként szolgált arra, hogy a tehetség megfelelő kitartással párosulva képes meghozni az áhított sikert.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke a sportág nevében köszönt el sporttársától. Hangsúlyozta: napokkal a halála után is nehéz szavakat találni arra, hogy a sors őt is elragadta, mert amikor december elején megbetegedett, mindenki azt hitte, az ő felépülése nem lehet kérdéses.

A gyűrű olimpiai-, világ- és Európa-bajnoka december eleje óta volt lélegeztetőgépen, miután a szervezetét megtámadta a covid. Állapota annyira súlyos volt, hogy Sopronból rövid idő után átszállították a Korányiba, Budapestre, ahol sajtóhírek szerint úgynevezett műtüdővel próbálták megmenteni az életét.

1996-ban Atlantában gyűrűn olimpiai ezüst-, 2000-ben Sydney-ben pedig ugyanebben a számban aranyérmet nyert. (MTI)

Kapcsolódó cikkek