Ilyen volt a Greenpeace miskolci akciója

Megosztás

A nemzetközi szervezet vasárnap Miskolcon is igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy nincs több vesztegetni való időnk, ebben az ütemben ugyanis teljesen tönkretesszük a bolygót.

A Greenpeace egy Pac-Man figurát ábrázoló „szófelhővel” igyekszik felhívni a figyelmet a kormány számtalan természet- és éghajlatromboló tevékenységére – írja a Minap.hu. A mindent felfaló sárga figura olyan szavakból állt össze, amelyek konkrét példáit adják annak, hogyan veszélyezteti a kormány hazánk természeti értékeit és éghajlati biztonságát a klíma- és ökológiai válság jelenlegi kritikus pillanatában.

– A klíma- és ökológiai válság napjainkra olyan méreteket öltött, hogy nem engedhetjük meg, hogy folytatódjanak a nagy tavainkat tönkretevő természetpusztító beruházások, növekedjenek a hazai üvegházgáz-kibocsátások, és ezrek haljanak meg évente a mérgező légszennyezettség miatt. Változásra van szükség – hangoztatja a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampány-felelőse, Perger András.

A tudósok szerint 2030-ig van lehetőségünk cselekedni, hogy érdemi lépésekkel megfékezhessük az emberiség létét fenyegető válságokat.

A Greenpeace miskolci demonstrációjával arra figyelmeztetett – ismerteti Perger András –, hogy a 2022-es választáson hatalomra kerülő kormány ennek az időszaknak a felében fog kormányozni. Hatalmas lesz tehát a felelőssége a választásokon győztes erőnek.

– Hazánk mindenkori döntéshozóinak a magyar emberek érdekeit kell képviselniük a pusztítás, rombolás és a nagy szennyezők támogatása helyett. Olyan vezetőkre van szükség, akik számára bolygónk védelme elsődleges cél. A 2022-es országgyűlési választás jó alkalmat nyújt minden politikai erőnek arra, hogy megmutassa a választóknak: valóban komolyan gondolja a klíma- és ökológiai válság kezelését.

Kapcsolódó cikkek