A pedagógussztrájk sokkal több, mint egyszerű munkabeszüntetés, rég nem csak a tanárokról szól

Megosztás

Már az utolsó utáni órában vagyunk, talán már túl is léptük. Olyan szintű deformáció történt az elmúlt évtizedekben a közoktatásban dolgozók munkakörülményeit és megbecsülését illetően, aminek csak egy kisebb szelete a nevetséges fizetés. Amikor a pedagógusok figyelmeztető-sztrájkjára gondolunk, jusson eszünkbe, hogy gyermekeink jövője is a tét a következő hetekben. Sermer Ádám elemzése rengeteg fontos dologra rámutat.

A borsodi képviselőjelölt saját Facebook-oldalán ecsetelte véleményét a mostani sztrájkról.

“Néhány perc múlva indul a pedagógussztrájk. (azóta már tart is)

Talán az elmúlt 12 év egyik legfontosabb társadalmi reakciója lesz ez a 2 rövid óra.
Orbán Viktor rendszerében a pedagógusok minél alulfizetettebbek, és túlterheltebbek annál boldogabb az állampárt vezetése.

Sem a nevetséges tanári bérezés, sem a tanköteles korhatár csökkentése, sem az Orbán által kedvelt egyházak térnyerése és agyontámogatása a közoktatásban nem a véletlen műve. Ezekkel az eszközökkel próbálják biztosítani, hogy az oktatási rendszer leginkább a Fidesz szavazóbázisának utánpótlásgyáraként funkcionálhasson, miközben kitermeli a gondolkodni minél kevésbé akaró, olcsó munkaerőt.

Ezekben a pártállami – azaz orbáni – törekvésekben a valódi, társadalmilag és anyagilag is megbecsült pedagógusok csupán akadálynak tűnhetnek.

De közeledik a rendszer vége. Ez a 2 fontos óra is ezt mutatja.

Áprilistól Magyarország ismét mindannyiunké lesz. Igen – a pedagógusoké is.
Hazánk vissza fog térni a fejlődés útjára.
Ha úgy tetszik, egy új felvilágosodás esélyét hordozza az áprilisi országgyűlési választás.

A ma reggeli esetleges kellemetlenségek és fennakadások esetén pedig mindenkitől türelmet és megértést, sőt szolidaritást kérek! – ez a 2 óra most hazánk jövőjéről szól…

Csak felfelé!

Borsod, vedd kezedbe a sorsod!”

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

Kapcsolódó cikkek