Sajátos tiltakozás a Fertő-tó partján zajló NER-beruházások ellen – videó 18+

Megosztás

Hiába tiltakoztak a helyiek, az UNESCO, az Unió, Mészárosék elhatározták és kiadós rombolás után fel is építik luxusszállodát, valamint a hozzá tartozó más építményeket is a Fertő-tó partján. Engedély nélkül is meg lehet tenni bármit, amit csak szeretnénk, mindössze Fidesz-közeli vállalkozónak kell lennünk. Ez a természetrombolás már nagyon sok volt Pumped Gabónak is, aki sajátos módján fejezte ki tiltakozását.

A részletekről pedig a 444.hu számolt be.

A kormány a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére 2020-ban elkezdte Fertőrákos közelében a Fertő Part nevű komplexum kialakítását 34 ezer négyzetméteren.

A part menti területen lesz szálloda, vitorlásklub, sportközpont, ökocentrum, és apartmanházak is épülnek. Tavaly decemberben – az első kör visszavonása után – a beruházó állami cég ismét közbeszerzést hirdetett a fejlesztés második ütemére.

Szombaton Sopron belvárosában tartottak demonstrációt a környezetpusztító beruházás ellen, amin részt vett Pumped Gabo is, aki – mióta megnézte David Attenborough egyik filmjét – elkötelezett természetvédő.

Gabo úgy véli, nem lenne jó, ha tönkremenne a bolygó, és a Marsra kéne költöznünk, ott ugyanis nincsen Balaton Sound. Elkísértük a tópartra is, ahol a maga módján nyilvánított véleményt a beruházásról.

Kapcsolódó cikkek