Ezért a fűtőszőnyeg az egyik legnépszerűbb fűtési opció

Megosztás

Gyorsaság, hatékonyság, hosszú élettartam.

A fűtőszőnyeg napjaink egyik legnépszerűbb fűtési megoldása, rajongóinak száma pedig napról napra emelkedik. Hogy ezt mivel érdemelte ki? Rengeteg hasznos tulajdonsága révén, amiket az alább egy kicsit alaposabban is szemügyre veszünk.

A fűtőszőnyeg egy olyan gyorsan és egyszerűen telepíthető, vékony rendszer, amihez nem kell az egész otthonunkat feltúrni, nem kell a padlót sem feltétlenül megbontani. Vékonysága miatt könnyedén illeszthetjük az új padlónk alá is, nem igényel extra eljárást, mi magunk is könnyedén megbirkózunk a feladattal. A padlószint minimális emelkedése az egyetlen, amivel a telepítés során számolni kell, de ha ezzel is megvagyunk, a rendszer nagyon gyorsan üzemkész. A vékony szerkezetben futó fűtőkábelek pedig gyorsan, és roppant hatékonyan működnek, így szinte azonnal érezhető hatással dolgozik a fűtőszőnyeg.

Kiegészítő, de akár teljes körű fűtésként is számíthatunk rá. Olyan esetekben, amikor hirtelen van szükség bővítésre, amilyen például egy baba érkeztekor törtéhet, vagy esetleg a meglévő fűtésünk megbolygatása helyett egy kis extra kiegészítésre vágyunk, jól választunk a fűtőszőnyeggel. Könnyen kezelhető, személyre szabható, az életritmusunk szerint szabályozható rendszerről van szó, amit akár a távolból is vezérelhetünk. Az sem utolsó, hogy az intelligens termosztát segítségével a lakás különböző pontjain különböző hőfokot állíthatunk be. A duplaszenzoros termosztát nem csak a szoba levegőjének hőmérsékletét méri majd, hanem a fűtőszőnyeg feletti padló hőmérsékletét is, így nem kell attól tartanunk, hogy feleslegesen működne a rendszer, azaz mindig éppen annyit fogyaszt, és dolgozik természetesen, amennyire nekünk igényünk van. Nem kell attól sem tartanunk, hogy ez a nagyszerű de egyszerűnek tűnő szerkezet egy véletlenszerű csőtöréskor esetleg áldozatul esne a víznek, hiszen a többszörös szigetelés maximális védelmet jelent, az efféle külső veszélyekkel szemben is. Ebből következik, hogy a lakás bármely helyiségében használható tehát, igen, a fürdőszobában is. A fűtési szezon végén egyszerűen kikapcsoljuk a termosztát segítségével, majd bármilyen más kötelezettség nélkül a hideg visszatértével újra elindítjuk, és már kész is!

(x)

Kapcsolódó cikkek