Méghogy ne lenne Gattyánéknak NER-es kötődése? Íme a bizonyítékok sora, hogy dehogynem

Megosztás

A semmiből előkerülő miniszterelnök-jelölt és pártja az ellenzéki összefogás szerint pont az Orbán-ellenes szavazatok elaprózását próbálja elérni. Ők magukat kormányváltónak tartják, ám túl sok jel mutat arra, hogy Gattyán és a NER között többszörös és egyértelmű összefonódás van. Úgy meg nehéz elképzelni.

Válasz Online cikkében hét olyan tényt sorol fel, amely igazolja Gattyán pártjának NER-kötődését.

A lap azt a Gattyán-állítást cáfolja tételesen, amelyet az üzletember több interjúban is kategorikusan kijelentett:

„Nekünk nincs kapcsolódási pontunk a NER-hez”.

A következőkben megnézhetjük azokat a dolgokat, amik ennek erősen ellentmondanak.

1. A NER-hez sorolt Columbus Magántőkealap 900 millió forintot fektetett Gattyán György e-aláírási rendszereket fejlesztő, európai piacokra készülő Netlock Kft.-jébe.

2. Szatmári Péter, a Docler Holding által fenntartott Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese, a Megoldás Mozgalom programalkotója, a Polgári Szemle folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.

A Polgári Szemle pedig MNB-s és fideszes hátterű lap.

3. A teqball és a NER viszonya.

Erről a kapcsolatról korábban a Telex is írt,

a teqball sportág elterjesztését felkarolta a magyar állam, például a Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) és az MLSZ, vagyis a Magyar Labdarúgó Szövetség, a világhódító út során további állami segítség kell a milliárdosnak. Gattyán környezetében ezen mosolyognak, a 300 asztal, amit a KKM terít, 90 millió forintot ér, egy asztal ára ugyanis 300 ezer forint. „Bárki komolyan gondolja, hogy a Docler hétórányi bevétele miatt kötne furcsa alkut a főnök?” – kérdezett vissza egy forrásunk. Más azt mondta „a külügy egy fillért nem fizet az asztalokért. Mi adjuk a külügynek, hogy sportdiplomáciai helyzetekben közösen adjuk át.”

A Válasz Online megírta, hogy a Teqball Szövetség elnöke Janó Márk Ádám, aki 2018-tól a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára. A Megoldás Mozgalom ezzel kapcsolatban annyit jelzett a Telexnek, hogy amikor Gattyán György politikai színrelépése megtörtént, Janó lemondott a tisztségéről.

4. A Docler, az Elysiummá alakított rózsadombi volt SZOT-szállóban több lakást is megvett.

Úgy tudható, hogy Gattyán Györgyék több lakást is vettek Wáberer György és a Market Építő ismert ingatlanos projektjében A Docler nevét viselő ingatlanbefektető alapokat a Diófa Alapkezelő menedzseli, és a Gránit Bank több százmilliós jelzálogjoga terheli – írja a Válasz Online.

További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek