Durva, már öt éve történt a veronai buszbaleset, az áldozatok hozzátartozói nem felejtenek

Megosztás

Felfoghatatlan tragédia, értelmetlenül haltak meg felnőttek és gyermekek.

„A hozzátartozók számára életfogytiglani büntetés, hogy a szeretteik nélkül kell leélniük az életüket, ez már egy végrehajtott, minden nap megélt állapot, ezért azt szeretnék, hogy az igazságszolgáltatás történjen meg” – mondta az RTL Híradónak az egyik áldozat nagybátyja. Szendrei Endre szerint a hatóságok jelzése alapján a börtönre ítélt buszsofőrnek tavasszal kell majd bevonulnia Olaszországban. Kérheti, hogy Magyarországon töltse le büntetését, de ennek nincs halasztó hatálya – tette hozzá.

Már öt éve annak, hogy először láthattuk ezeket a sokkoló képsorokat

Azt mondta, nem valakinek a nyomorát akarják, nem valakinek az életét akarják megkeseríteni, csak annyit szeretnének, hogy egy ilyen tragédia ne maradhasson felelősök nélkül, és ha felelősök megvannak, nekik bűnhődniük kell azért, amit elkövettek.

Miközben 2020 nyarán a bíróság első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte V. Jánost, a buszsofőrt, aki a bíróság szerint alvászavarral ült a volán mögé, most másodfokon 6 év börtönbüntetést kapott a férfi, mivel az ügyész és a vádlott ügyvédje között peren kívüli egyezség született. V. Jánosnak a büntetését Olaszországban kell letöltenie, az ítélethirdetésen nem jelent meg. További részletek a Hvg.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek