Zseniális! Pataky Attila belépett az SZDSZ-be, mert rájuk tudott felnézni – videó

Megosztás

Természetesen nem most, hanem 1989-ben, amikor még onnan fújt a szél. Most már jó ideje a jelenlegi kormánypárt felé húz, nem is titkoltan. De közben többször is irányt váltott az Edda frontembere. Igaz, megmondta már korábban, hogy “az élet az ma csodás dolog, és én hozzá idomulok…” – a miskolci zenész valóban remekül idomult a különböző pártokhoz, ha úgy hozta a sors.

A Rockkalapács 1989. novemberi műsorának felvételét négy évvel ezelőtt töltötte fel egy felhasználó a legnagyobb videómegosztóra – írja a 444.hu.

„Az elmúlt negyven év azt hozta az emberek számára, hogy ma már kivárnak, nem hisznek semmiben. Várják, hogy majd kialakul, de azokat kell követni, akik nem lapítanak” – mondja Nagy Feró riporternek Pataky Attila, akit az akkori felállásban már nem az eredeti Edda Művek-tagok vesznek körül, hanem az őket váltó fiatalok.

A frontember szerint eljött a pillanat, „amikor nyilatkozni kell, felelősséggel, hazaszeretettel, emberszeretettel, és tenni is a dologért”.

Pataky Attila elmondja, az SZDSZ-ben találta meg a helyét, azért, mert ott talált olyan egyéniségeket, akikre fel tudott nézni.

1989 novemberében a rendszerváltás még nem zajlott le Magyarországon, néhány hónappal az első szabad választások előtt voltunk, ám a folyamatok ekkor már visszafordíthatatlanoknak tűntek.

Az időközben a jelenlegi kormányoldal felé átlavírozó énekes különböző pártokban és környékükön bemutatott mozgásaiban egyébként nincs semmi új, SZDSZ-es múltja is ismert, a videó ellenben igazi kordokumentum – minden kockája annyira jellemző a nyolcvanas évek végére, hogy jellemzőbb nem is lehetne. Külön érdekesség Nagy Feró jelenléte, aki a 70-es, 80-as években egy diktatúra ellen harcolt, ám az utóbbi években egy másik, sokak szerint diktatúrának tartott rendszert pedig kiszolgál. A jutalma pedig többek között egy Kossuth-díj lett.

Kapcsolódó cikkek