Kudarc: azonnal kiestünk a részben hazai rendezésű kézilabda EB-n, Orbán a nyitómeccs óta eltűnt a színről a történelmi mélypontnál

Megosztás

A múlt heti, Hollandia elleni összecsapásunkon büszkén mutogatták Orbán Viktort a nézők között és a miniszterelnök üzenetét is, ahogy azt 2021 nyarán a futball EB-n is erőteljesen mutogatta a kormányzati propaganda. A magyar válogatott azonban komoly meglepetésre Hollandiától rögtön kikapott, majd a tegnapi, Izland elleni vereség megpecsételte a sorsunkat és már a csoportkörben kiestünk. Mivel miniszterelnökünk csak a sikerekben szeret sütkérezni és mutogatni magát, így nem meglepő módon a nyitómeccs óta nem látunk és nem hallunk Orbánról a kézilabdával kapcsolatban.

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből, miután 31-30-ra kikapott Izlandtól a harmadik, utolsó fordulóban, kedden a budapesti MVM Dome-ban.

A válogatott vasárnap még 31-30-ra le tudta győzni Portugáliát, de mivel a középdöntőbe az első két helyezett jut, és a magyar csapat 31-28-ra kikapott Hollandiától is, így nem jutottunk tovább.

Két vereséggel és egy győzelemmel zárta a csoportkört, és a 15. helyen végzett a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságot a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ez az együttes eddigi legrosszabb eredménye a kontinenstornákon; korábban a 2010-ben és 2018-ban elért 14. helyezés számított annak. Igaz, az Eb mezőnye 1994 és 2000 között 12, 2002 és 2018 között 16 csapatból állt, 2020 óta pedig 24 alkotja.

A magyarok az előző tornán a 9., a tavalyi világbajnokságon 5., az Eurokupában pedig aranyérmesek voltak, ezúttal pedig a sportági szövetség a legjobb nyolc közé jutást jelölte ki számukra elérendő célként.

Orbán Viktort és más fideszes vezetőket (például Kocsis Mátét) előszeretettel mutogatta a kormánypárti sajtó és mutatta be a miniszterelnök üzenetét a csapatnak. A jelek szerint nem jött be, mert kiestünk, miniszterelnökünk pedig azóta gondosan kerüli a kézilabdával történő bármilyen kapcsolatba hozást is. Kudarcnál elő se kerüljön a neve. Amennyiben továbbjutottunk volna, lehet elképzelésünk, hogy Orbán dicshimnuszával és újabb üzenetével lenne tele a propagandasajtó. Azt azért még várjuk, hogy a kormánypárti média hogyan fogja ezt is sikerként eladni, ahogy az olimpiai öt aranyérmet, ami kevesebb, mint a fele volt annak, mint amit előzetesen beharangoztak.

Kapcsolódó cikkek