Amiért megéri egynél több domainnevet birtokolni

Megosztás

Miért éri meg egyetlen domainnév helyett többre is támaszkodni? Milyen lehetőségek kiaknázását, illetve veszélyek elkerülését segítheti elő hatékonyan a több domainnév megléte?

Ezeket a kérdéseket fogjuk majd részletesen is körbejárni a bejegyzésben, méghozzá konkrétumokat megemlítve, gyakorlati szemszögből rámutatva a minél több domain meglétének a hasznosságára.

Több domain, több lehetséges útvonal a weboldalunk megtalálásához

Erre pedig főként azért lehet szükség, mivel az emberek hajlamosak félreérteni a honlapunk tényleges nevét. Különösen akkor, ha a magyar név helyett egy-egy kifejezést az angol nyelvből veszünk át.

Szintén gyakori jelenség a végződés félreértése, úgyhogy a .hu mellett szintén megérheti a .com, vagy egyéb domainneveket is lefoglalni. Nem beszélve arról, hogyha egy könnyen félreérthető vagy félrehallható nevet birtoklunk.

Minél több úton és módon találhatnak az emberek a honlapunkra, annál kevesebb elveszett látogatóval tudunk számolni hosszabb távon, növelve ezáltal a felhasználók bázisát.

Több domainnevet birtokolva hatékonyan védhető a márkanevünk

Sajnos azzal is számolni kell, hogy időről időre illetéktelenek fognak próbálkozni a termékünkhöz vagy szolgáltatásunkhoz kísértetiesen hasonló piac kialakításával. Bármennyire is tisztességtelen dolog, ettől még létező jelenség.

Úgyhogy amennyire csak lehet, célszerű a saját magunk által használt domainnév minden lehetséges verzióját lefoglalni. Olyan ez, mintha egy erőteljes védelmi vonalat húznánk fel a saját márkanevünk elé. A Rackhost domainregisztráció szolgáltatásával egyszerűen kivitelezhetjük ezt a folyamatot.

Nem beszélve arról, hogy a domainnév ugyebár a professzionális céges email címek használatára is lehetőséget biztosít. Ha megvédjük a domainneveket, a konkurencia nem tud hasonlóval próbálkozni. 

Minél több domainnévvel rendelkezünk, annál több piacra léphetünk be

Vagyis a több név megléte hatékony eszköz lehet egy-egy új termék vagy szolgáltatás indításakor, amivel egy teljesen új piacot is meghódíthatunk. Pláne akkor, ha a szóban forgó domainnév passzol a többihez.

Ezenfelül a keresőoptimalizálás hatékony megvalósítása kapcsán is sokat számít egy ütős domainnév. A felhasználók ugyanis sokkal könnyebben találnak meg olyan weboldalakat, amelyeknek könnyen memorizálható, egyszerű nevei vannak.

Minél több ilyen névre sikerül tehát szert tenni, annál újabb távlatok nyílhatnak meg a forgalomszerzést illetően. Márpedig a látogatók számának a folyamatos és hatékony növelése több szempontból is előnyökkel kecsegtet.

Mindössze marketingoptimalizálás kérdése ugyanis a látogatókból érdeklődőket, belőlük aztán vásárlókat, majd pedig újbóli vásárlókat formálni. Emiatt mindenképp megéri több domainnevet is a tűzben tartani.

Kapcsolódó cikkek