Beperelte Hadházy Ákost a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a politikus nem bánja

Megosztás

Müller Cecília országos tiszti főorvos képével illusztrálta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán csütörtökön megjelent bejegyzést, amelyben bejelentette, hogy feljelentést tett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől kiperelt dokumentumokban talált információk miatt. Erre válaszul a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közölte:

személyiségi jogok megsértése és nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt jogi eljárásokat indít vele szemben.

A politikus szerint hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúját vetik fel a az orosz és a kínai koronavírus-vakcina engedélyezésének „elképesztő körülményei”. Az ezekről tanúskodó dokumentumok szerint például a Szputnyik V esetében „a teljes körű helyes laboratóriumi gyakorlat megállapítására és ellenőrzésére nem volt lehetőség”. Az NNK szerint

„a szövegkörnyezetből és közlésből egyenesen következik, hogy az országos tiszti főorvost azonosítja az ismeretlen tettes személyével”.

Hangsúlyozták, hogy az NNK és az országos tiszti főorvos az oltóanyagok forgalomba hozatali engedélyeinek kiadásában – a hatályos jogszabályok értelmében – nem engedélyező hatóság. Az engedélyező hatóság a „kínai és orosz oltóanyag” forgalomba hozatali engedélyét a jogszabályi előírások alapján adta ki, amely alapján az alkalmazásuk történt és történik – tették hozzá.


Hadházy az NNK pénteki bejelentésére szintén közösségi oldalán reagált, a közleményt viccesnek, szomorúnak és arcátlannak tartja:

„Vicces, hiszen a posztban egy szó nem volt a Népegészségügyi Központról, ők is tudják, hogy ezt a pert azonnal elbuknák”

– írta, majd hozzátette: ha nem becsületsértésért, hanem rágalmazásért jelentik fel, akkor nem fogja kiadni mentelmi jogát a parlament.

“Ezért kérve kérem őket, hogy becsületsértés miatt polgári pert indítsanak!”

– írta a politikus.

Hadházy a bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy nagyon szeretné, ha tényleg per lenne az ügyből, „mert akkor esetleg végre ki kellene adniuk azokat az adatokat, amiket hétpecsétes titokként őriznek a keleti vakcinák hatékonyságáról”.

Kapcsolódó cikkek