Nyomtass te is: Kiszámolták, percenként hány forinttal gazdagodik Mészáros Lőrinc

Megosztás

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Továbbra is Orbán Viktor barátja, Mészáros Lőrinc és családja számít a leggazdagabb magyar háztartásnak a Forbes című lap legfrissebb listája szerint. Vagyonukat mintegy 488,1 milliárdra becsülik – írja a Nyomtass te is! legújabb száma.

Ez azt jelenti, hogy tavaly percenként 16 552 forinttal gazdagodott a felcsúti milliárdos.

Már bankot is vett a miniszterelnök családja

Többségi részesedést szerzett a Gránit Bankban Orbán Viktor veje, Tiborcz István december végén. Nem lehet tudni, hogy Orbán lányának férje hány milliárdot fizetett a Gránit tulajdonrészéért. Azt viszont igen, hogy a banknak több mint 80 ezer ügyfele van, és tavaly mintegy 1,6 milliárd forintos adózott eredményt könyvelhetett el.

Történelmi csúcson az államadósság

Régen nem gazdálkodott ennyire felelőtlenül kormány. Szeptember végén a magyar állam adóssága 42 106 milliárd (42 106 000 000 000) forint volt – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2021 utolsó napján közzétett adataiból. Csak az év eleje óta a tartozásállomány 3688 milliárd forinttal nőtt, 2010 decembere óta pedig csaknem megduplázódott. 20 116 milliárd forint a növekmény.

Ha szeretne még hasonló tartalmakat látni, akkor látogasson el a nyomtassteis.hu weboldalra, ahol minden lapszámot ingyen elolvashat! Aki úgy gondolja, hogy ezekről a hírekről másoknak is értesülniük kell, annak csak annyi dolga van, hogy több példányban kinyomtatja vagy lefénymásolja, majd tovább terjeszti ingyenesen. 

Kapcsolódó cikkek