Felfüggesztett börtönre ítélték a volt feleségét az autó ablakán keresztül megtépő mezőkövesdi férfit

Megosztás

A Mezőkövesdi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, akivel szemben garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2021 júliusának egyik reggelén ittas állapotban odament volt feleségéhez, aki egy mezőkeresztesi bolt előtt parkoló autóban ült és haját a gépjármű lehúzott ablakán keresztül benyúlva megragadta, húzni kezdte.

A férfi a másik kezével megszorította a sértett állát, életveszélyesen fenyegette, miközben a nő segítségért próbált kiabálni, ezért a vádlott a száját a tenyerével fogta be. A sértett közben folyamatosan nyomta az autó kürtjét, ennek következtében több személy is odament a járműhöz és rászólt a vádlottra, aki ekkor hagyott fel cselekményével. A nőnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A járásbíróság a vádlottal szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. A büntetővégzés jogerős.

Kapcsolódó cikkek