Jakab Péter: A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem

Megosztás

A Jobbik elnöke így reagált a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter néhány nappal ezelőtti, sokak által kritizált megfogalmazására.

Jakab Péter név nélkül ugyan, de keményen beszólt Márki-Zay Péternek. A Jobbik elnöke a párthoz közel álló Alfahírnek adott interjújában úgy fogalmazott: „a halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem”.

Ezt Jakab Márki-Zay azon nyilatkozatára reagálta, melyben a miniszterelnök-jelölt kifejtette: az egyesült ellenzék választási esélyeit növelheti, hogy a „Covid miatt is megtizedelt időskorú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre”.

Jakab beszélt arról is, hogy az ellenzéki közös programcsomagba a Jobbik vitte be az áfacsökkentés és az elszámoltatás témáit. Noha Jakab ezt a Jobbiknak tulajdonítja, kérdéses, hogy mennyire köthetők ezek pontok kizárólag a párthoz, hiszen a DK már tavaly előtt áfacsökkentéssel kampányolt, illetve az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első vitájában teljes egyetértés övezte az elszámoltatás szükségességét is.

Forrás: Alfahír via HVG.hu

Kapcsolódó cikkek