A fideszes Hörcsik Richárd egy zempléni kistelepülés díszpolgára is lett, nem véletlenül – videó

Megosztás

A kormánypárti képviselő lobbijai segítették hatalmas fejlődéshez Fony községet, ezt maga a település vezetője ismerte el. Hörcsiknek már több, mint két tucat díszpolgári címe van, de ezt különös becsben tartja, mert gyermekkora nagy részét itt töltötte. Valami hasonlót Felcsúttal kapcsolatban már hallottunk. Lenne esély arra is vajon, hogy ha ilyen jól megy a lobbi a képviselő úrnak, akkor más B. A. Z. megyei településeket is végre segítsen a kormány?

„Baráti körben szoktam beszélgetni és emlékeztetni a régi ismerősöket, hogy a képviselő úrral, Dr. Hörcsik Richárddal, én úgy szoktam említeni, hogy Richárd barátommal, együtt rúgtuk a focit Fonyban” – mondja a Zemplén TV riportjában Ivancsó János Sándor, Fony polgármestere abból az alkalomból, hogy díszpolgári címet adományoztak a térség fideszes képviselőjének. A részletekről a 444.hu számolt be.

A riportból kiderül, hogy Hörcsik „közel két tucat település díszpolgára, azonban szívéhez kifejezetten közel áll a most átvett, fonyi díszpolgári cím, ugyanis a településen nőtt fel”. (Egyébként Hörcsiknek 2019 áprilisában még “csak” hét díszpolgári címe volt.)

A polgármester szerint nem is kellett kérni a testületet, hogy szavazzák meg. „(…) egyértelmű volt, mert amit ő lobbizott a térségért és Fony életében, itt a kormány segítségével mindent elértünk”.

Hörcsik számára mindez „nagyon nagy megtiszteltetés”. „Nagyon sok díszpolgári címet kaptam, de hát Fony, ahol fiatalságom jelentős részét töltöttem, közelebb áll hozzám, és éppen ezért még nagyobb öröm számomra, hogy ezt a kitüntetést át tudtam venni. Eszembe jutnak a gyermekkori évek, eszembe jutnak azok a fonyiak, akik már nincsenek közöttünk. Visszaemlékezvén a hatvanas, hetvenes évekre, kemény esztendők voltak. Mégis csodálatos gyermekkorom volt. Ezért áll hozzám közel ez a település ma is, és szoktam mondani, hogy itt Abaújban, különösen Fonyban, hogy szeretnék visszaadni mindazért, amit én kaptam gyermekkoromban” – mondja Hörcsik.

A kitüntetést és a vele járó zöld edényt a képek alapján kis számú, de érdeklődő közönség jelenlétében adták át.

„A képviselő a jövőben is szeretné segíteni a települést, lehetőségeihez mérten, ahol gyerekkorát töltötte” – zárul a riport.

Idén azzal került a hírekbe Hörcsik Richárd, hogy az összes képviselő közül rekorderként 3,6 millió forint közpénzből tankolta az autóját 2020-ban, világjárvány ide vagy oda. De nemcsak a kilométereket, hanem a díszpolgári címeket is szépen gyűjtögeti. Vajon annak érdekében nem tudna szólni néhány jó szót Orbán Viktoréknál, hogy a kormány ne véreztesse ki zsinórban harmadik évben is például a miskolci önkormányzatot?

Kapcsolódó cikkek