Újabb balhé, a NÉBIH kivonta a forgalomból a Klenáncz-mézeket

Megosztás

Klenáncz József mézeivel kapcsolatban már 2016-ban is volt egy óriási balhé, akkor bebizonyosodott, hogy kínai “mézzel” öntötte fel az ízletes nedűt, ezzel növelve saját hasznát és rontva annak minőségét. Most azért kell levenni a polcról a vállalkozó termékeit, mert újfent nem tudta igazolni az alapanyagok eredetiségét.

Elrendelte a Klenáncz József A2-es azonosítóval ellátott akácmézeinek azonnali kivonását a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági (Nébih) hivatal, tekintet nélkül azok minőségmegőrzési idejére.

A hatóság közleményében azt írta: a Klenánczék által szolgáltatott dokumentumok alapján

nem lehet megállapítani, hogy a méz milyen alapanyagok felhasználásával készült, valamint azt sem, hogy ezek az alapanyagok honnan származnak.

„Mindezek következtében az A2 tétel nem nyomon követhető, így egészséget veszélyeztető, nem biztonságos élelmiszernek minősül” – írta a Nébih.

Kamu akácmézzel bukott le a CBA-üzletekben érdekelt Klenáncz József | 24.hu

Klenánczot december közepén azért bírságolta meg a Nébih 2,5 millió forintra, mert korábban kiderült, hogy az egyik, általa akácmézként, akácmézáron forgalmazott termék az összetétele alapján nem akácméz volt. Az érintett mézeket a Tesco, a CBA és a Spar is visszahívta.

A mézbeszállító kínai „mézzel” feltöltött termékeit 2016-ban is le kellett venni a polcokról. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek