Szenzációsan magyarázták meg, miért nem lesz semmi a pécsi stadionépítésből

Megosztás

Ha egyszer a Fidesz-KDNP nem lesz már hatalmon, az utóbbi évek kormányzati kommunikációját egészen biztos, hogy tankönyvekben fogják oktatni. Óriási megszorító csomagra kényszerül a “mi soha nem sarcolnánk meg a nemzetet” Orbán-kormány, de a stadionépítés lefújására hivatalosan azt a magyarázatot nyomják az emberek képébe, hogy a “helyiek többsége a beruházás ellen volt”. Parádés.

„Azért nem valósult meg a projekt, mert a pécsiek többsége az építkezések ellen volt”

– olvasható a kormányközeli Kesma univerzumába tartozó Nso.hu vasárnapi cikkében. A Nemzeti Sport írása azt magyarázza el az olvasóknak, miért nem épül meg az a 8000 fős pécsi stadion, amely előkészítésének a kormány nyári határozata szerint Kásler Miklós és Bártfai-Máger Andrea a lettek a felelősei, Varga Mihálynak pedig a szükséges források biztosításáról kellett gondoskodnia – írja a Telex.hu.

Felidézték, hogy Hargitai János KDNP-s képviselő azt mondta korábban a Népszavának, hogy ha a város nem akarja a stadiont, akkor a kormány nem fogja erőltetni.

Apró bökkenő, hogy Hargitai ezt tavasszal mondta, amikor Mellár Tamás ellenzéki képviselő petíciót indított, amelyen a 444 szerint néhány ezren vettek részt, és 80 százalék nem támogatta stadionépítést. A beruházást megerősítő kormányhatározat pedig júniusban jelent meg. A város ellenzéki önkormányzata egyébként támogatta a stadionépítést, hiszen azt lényegében ingyen kapta volna – tette hozzá a 444.

A rekordméretű költségvetési hiány és a helyreállítási alap késése miatt december elején jelentette be a kormány, hogy 350 milliárd forint értékben elhalaszt beruházásokat. Karácsony előtt néhány nappal a Pénzügyminisztérium bejelentett még egy 755 milliárdos kiadáscsökkentő csomagot.

Kapcsolódó cikkek