Covid-osztályon dolgozók karácsonyi üzenete: Nem múlik el csak úgy egy világjárvány, mindenki oltassa be magát

Megosztás

Karácsonyi üzenetet és féltő figyelmeztetést tartalmazott a Covid-osztályon dolgozók videója. Rendkívül megterhelő az intenzív osztályon dolgozók élete, de nem adhatják fel és megfeszített munkával dolgoznak értünk, a volt, jelenlegi és leendő fertőzöttekért.

Covid-osztályon dolgozók karácsonyi videóüzenetét tette közzé a magyar kormány Facebookon. A 1,5 perces videóban arról beszélnek, hogy lelkileg is rendkívül megterhelő a munka a koronavírusos betegeket fogadó intenzív osztályokon, a dolgozók azonban nem adhatják fel, és az adrenalin is hajtja őket.

Az egyik munkatárs arról beszél, hogy egy világjárvány nem múlik el magától, egy csettintésre, hanem mindenkinek tennie kell érte. A koronavírus egy orosz rulett, nem lehet tudni, hogy kiből mit vált ki. Kálmán Erika, intenzív terápiás szakápoló azt üzente karácsonyra, hogy az emberek kérjék az oltást, és adassák be maguknak a vakcinát.

A legutóbbi adatok szerint Magyarországon is terjed az omikron variáns, már 61 ilyen esetet észleltek itthon. A napi halálozási adat is magas, összesen pedig már több mint 38 ezren vesztették életüket Magyarországon a koronavírus miatt. Világszerte eddig közel 5,4 millió halálos áldozata van a járványnak.

Oltásra továbbra is az eeszt.gov.hu címen lehet regisztrálni. György István államtitkár vasárnapi üzenetében arról beszélt, hogy egy éve adták be az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon, a járvány viszont még mindig velünk van. A politikus közölte, hogy januárban több oltási akciót is tervez a kormány.

Related posts