Szívmelengető karácsonyi jótett: sokadszor segít borsodi rászorulókon az ország másik végéből

Megosztás

Amit Árki László évről évre tesz, valóban csodálatos. Hiába lakik az ország észak-nyugati részén, mégis önzetlenül segít évek óta borsodi családokon, akik a szívéhez nőttek. Pedig eleinte még csak nem is ismerte őket.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nehéz sorsú családok karácsonyát teszi szebbé a Győr-Moson-Sopron megyében élő Árki László. A jótékony férfi idén már negyedik alkalommal gyűjtött játékokat, élelmiszert, ruhát, édességet és úgy általában mindent, amire csak szükségük lehet a gyerekeknek. László idén Miskolcon, Parasznyán, Varbón és Karcsán járt karácsony előtt. Mint lapunknak elmondta, korábban a tévében látott egy műsort nélkülöző borsodi családokról, akkor döntötte el, hogy minden erejével segíteni szeretné őket – írja a Minap.hu.

– Nem tudom elviselni, ha egy gyerek szenved, ezért egy ismerőseimen keresztül kezdtem kontaktot keresni Miskolcra, borsodra, aki segíteni tudna abban, hogy az, amit összegyűjtöttem az jó helyre kerüljön. Így akadtam Fedor Vilmosra (a város jelenlegi polgármesteri megbízottjára), aki első szóra értette mi a tervem és mai napig segíti a munkámat – mondta.

Csodálatos önzetlenség a mai világban, a hősök köztünk élnek – fotó: Minap.hu

Az akcióhoz időközben Bazin Levente önkormányzati képviselő is csatlakozott, mint kiderült azért, mert az egyik család az ő körzetében él. „Náluk már harmadszor jártam, nagyon a szívemhez nőttek, szeretném a gyerekeket egészen addig támogatni, amíg fel nem nőnek. Amíg egészségem engedi, minden évben vissza fogok térni hozzájuk éppúgy, mint a többi családhoz” – tette hozzá.

László nagyon sok mindent saját maga szerez be a rászoruló családok számára, de segítői is akadnak. Ők eleinte az ismerősei közül kerültek ki, mára viszont bővült a kör: Facebookon is megosztja, mire lenne szüksége ahhoz, hogy segíthessen, és – mint mondja – önzetlen emberek mindig akadnak. Ebben az évben már húsz felett volt azok száma, akik támogatták. 

Fedor Vilmos a Minap megkeresésére úgy fogalmazott, Árki László önzetlensége, emberi jósága példaértékű. Éppen ezért volt természetes volt számára, hogy segíti a jótékonysági akciót. 

– Fantasztikus, szívmelengető érzés, hogy vannak ilyen emberek, akik teljesen ismeretlen embereken segítenek, nyomon követik a családok életét. Azt hiszem, hogy Árki László példa, minta lehet sokaknak – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek