Mutatjuk, hogy hol és mikor írható alá Miskolcon a Fudan-ügy elleni népszavazási kezdeményezés

Megosztás

A Kúria jóváhagyta Karácsony Gergely „jövővédő” népszavazási kezdeményezését, így már elindult az aláírásgyűjtés a Fudan Egyetem megakadályozását és az álláskeresési járadékot célzó kérdésekben. Ha az év végéig mindkettőre összejön a 200 ezer aláírás, a választással és a kormány kérdéseivel együtt ezekről is lesz népszavazás.

Karácsonyék két népszavazási kérdése pontosan így hangzik:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?”
„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?”

Szerkesztőségünket sokan keresték azzal, hogy hol és mikor is írhatják alá ezt a kezdeményezést, a vasárnapi régiségvásáron is nagyon nagy volt az érdeklődés.

Legközelebb mozgó sátorral az Alfi-Reál 27. sz. alatt, az Árpád utcai ABC-nél (Árpád u. 2.) lehet találkozni csütörtökön, Miskolcon 15 és 18 óra között. Ünnepnapok kivételével kedd, szerda és csütörtöki napokon az MSZP miskolci irodájában (Corvin utca 9.) várják az embereket 9 és 18 óra között, míg ünnepnapok kivételével péntek, szombat és hétfői napokon a Jobbik miskolci irodájában (Hunyadi utca 4.) írhatják alá az ívet 9 és 18 óra között.

Kapcsolódó cikkek