Ezért érdemes zöld podcast műsorokat hallgatnunk

Megosztás

Egyre népszerűbbek a podcastek szerte a világon, akad köztük jócskán olyan is, ami a zöld témákat boncolgatja.

Burgmann Nóra írása számos jó lehetőséget mutat a zoldtartalom.hu cikkében.

“2020 valóban változást hozott a podcast kínálatban. Egyre több olyan csatorna indult, melyek kifejezetten a környezettudatossággal foglalkoznak. Bár korábban is voltak műsorok, amelyekben egy-egy epizód erejéig érintették a környezetvédelem és fenntarthatóság témáját, de most már olyan kínálattal találkozunk, ahol hétről hétre kedvenc témánkról hallgathatunk újabb epizódokat.

Miért érdemes podcast műsort hallgatni?

Ha már a környezettudatosság és fenntarthatóság szakértője, akkor fontos, hogy ismerje a többi szakértő és szervezet véleményét, látásmódját. Lehet, hogy éppen Ön lesz az egyik csatorna következő vendége.

Ha még tanulja a zöld szemléletet, akkor egy jegyzetfüzet közelében érdemes az adásokat hallgatni, hiszen fontos szakmai tudásra tehet szert.

Ha pedig Ön is éppen egy podcast csatorna elindításán töri a fejét, akkor figyelje meg alaposan, mi tetszik a többi műsorban, mi az, amit másképp csinálna, miről nem esett még szó, kikhez nem beszéltek még a többiek…

A tanulást és tapasztalatgyűjtést kényelmesen, akár egyéb tevékenység (utazás, pakolás…) közben teheti meg.

Ha Ön is környezetvédelmi tartalmakat készít, ezeket a podcast műsorokat érdemes követni:

Zöldövezet – 24.hu

“Figyelmünk a változó bolygón”

Zöld Egyenlőség

“Az Új Egyenlőség zöld podcastja a klímakatasztrófa elkerülésének lehetőségeiről, egy környezettudatosabb és fenntarthatóbb világ megteremtéséről szeretne sokakkal együtt gondolkodni.”

Greenfo – A zöld hang

“Ne csak olvassa, hanem hallgassa is a Greenfot! Ez itt a zöld podcast, melyet bárhol és bármikor elérhet.“

Kapcsolódó cikkek