A választásig biztosan nem kérik számon a fideszes Farkas Flóriánt

Megosztás

Vadai Ágnes, a DK alelnöke írásbeli választ igénylő kérdést nyújtotta be a legfőbb ügyésznek “Lassan lejár a határidő! Ugye lesz végre valami eredmény a Híd a munka világába program nyomozása kapcsán?” címmel.

A “Híd a munka világába” program szabálytalan pénzköltései miatt a Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére évek óta nyomoznak, az első gyanúsítottat 2 évvel ezelőtt, 2019. december 10-én hallgatták ki. Polt Péter tájékoztatása szerint a nyomozás határideje a törvény alapján a gyanúsított kihallgatásától számított két év, vagyis idén december 10-én járt le.

A Demokratikus Koalíció politikusának a legfőbb ügyész most az válaszolta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatósága tovább nyomoz a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt, ezért A Fővárosi Főügyészség a nyomozás határidejét 2022. június 10. napjáig meghosszabbította.

Polt Péter azt is elmondta, hogy eddig 5 gyanúsítottat hallgattak ki, akik közt biztosan nem szerepel a fideszes Farkas Flórián, mivel a kihallgatásához a mentelmi jog felfüggesztését kellett volna Poltnak kérnie, amit nem tett meg.

Farkas a visszaélések idején az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ) vezette, tehát az ö felügyelete alatt történt meg a szabálytalan pénzköltés 1,6 milliárd forint értékben.

via BaHír

Kapcsolódó cikkek