A fideszes országgyűlési képviselő átadott egy bicikliutat, ami nem is létezik

Megosztás

A helyiek sem tudnak erről semmit. Mint utóbb kiderült, a fideszes Gelencsér Attila a Facebookon adta hírül, hogy Kaposhomokon átadott egy 4,5 kilométeres bicikliutat, de valójában egy normál közutat javítgattak és kitették a bicikliút táblát egy olyan útszakaszra, ahol egyébként autóforgalom zajlik. Bicikliúthoz köze sincs a dolognak.

Meglepetéssel fogadták a kaposhomoki lakosok a Népszava újságíróit falujukban, amikor ők a helyi bicikliút után érdeklődtek. Az elméletileg 4,5 kilométeres kerékpárutat Gelencsér Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője adta át (legalábbis egy november 20-i Facebook-bejegyzése szerint). Az átadó eseményről a kormánypárti megyei lap is beszámolt, azonban az ellenzéki KPSVR oldalon publikált fotók alapján egy méternyi bicikliút sincs a faluban.

Ugyanerről győződtek meg a helyszínen a Népszava munkatársai is, akiknek a helybéliek állították, hogy nincs kerékpárútja a településnek. „Minek is lenne, hiszen autóforgalom sincsen, azaz nyugodtan lehet biciklizni” – mondta a lap munkatársainak egy fiatal férfi. Később egy megszólított meg tudta mutatni, hogy miről van szó bicikliút néven: egy út mellé kirakott, apró táblára mutatott, amin valóban egy kerékpár piktogramja látható.

A polgármester szerint a táblák bőven elégnek bizonyultak a bicikliút kijelölésére: „most már ez is elég, régen sárgával fel kellett volna festeni az utakra, de megváltozott a rendelkezés” – mondta, majd hozzátette: „biztos, valami félreértés lehet, hogy kerékpárútról beszélnek egyesek”. Barta István polgármester ugyanis nem értette, miért hivatkozott Gelencsér a szakaszra bicikliútként, amikor valójában csak megjavították az utat.

A lap kereste Gelencsért is, azonban ő nem volt hajlandó érdemben válaszolni kérdéseikre. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek