Most már hiába titkolózik Polt Péter, óriási botrány kavarog a Bírósági Végrehajtó Kar körül

Megosztás

Korrupció, bűnszövetség, mentelmi jog felfüggesztése. Néhány napja még legfőbb ügyészünk is hallgatásba burkolózott, Gulyás Gergely miniszter pedig a megszokott módon mellébeszélve hárított. De most már több hivatalos adat is kibukott a nyomozásról. Völner Pál mentelmi jogát például fel is függesztenék.

A fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A „bűnszövetség” szót is leírták a közleményben. Az ügynek tizenkét gyanúsítottja van, köztük nyolc végrehajtó.

A legfőbb ügyész kezdeményezte Völner Pál fideszes parlamenti képviselő, igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt, közölte kedden reggel a Legfőbb Ügyészség.

„A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően”

– olvasható a közleményben.

Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják Völner Pált, felfüggesztené a mentelmi jogát a legfőbb ügyészség
Völner Pál

Azt is hozzáteszik, hogy „Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti”.

Az ügynek jelenleg tizenkét gyanúsítottja van, közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó-helyettes. Hatan letartóztatásban vannak, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Szombaton Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő számolt be arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte, hogy vegyék zár alá a Bírósági Végrehajtói Kar vezetőjének és feleségének ingatlanjait. Hadházy korábban már kérdezte Polt Péter főügyészt a témában, aki azonban minősített adatokra hivatkozva, alapvetően a büntetőeljárás sikere érdekében megtagadta a válaszadást.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, álló emberek és , szöveg, amely így szól: „Völner államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését kérte az ügyészség! Anik Dr.Varga Dr. igazságügyi Dr. Völner Pál államtitkár Rendszeresen 2-5 millió forint kenőpénzt kapott A BÍRÃSÁGI VÉGREHAJTÃKTÓL.”
Hadházy Ákos posztja a Facebookon

Az Mfor.hu felidézte: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is tudott arról, hogy Schadl Györgyöt letartóztatták „valamilyen korrupciós ügy miatt”.

A kormány hivatalos honlapján közzétett életrajz szerint Völner Pál 2010 óta egyéni országgyűlési képviselő. Szintén 2010-ben nevezték ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárává. 2014 és 2015 között az Országgyűlés Gazdasági bizottságának alelnöke volt, 2015-től 2018-ig pedig Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa. 2015-től az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Komárom-Esztergom megyei szervezetének 2006-tól, az esztergomi szervezetének pedig 2015-től az elnöke. A Magyar Hajózási Országos Szövetséget szintén 2015-től vezeti elnökként. (Telex.hu)

Related posts