Pénteken nem csak a hegyekben havazhat megyénkben

Megosztás

A csütörtöki sok eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Megyénk mellett még Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, , Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyében adtak ki hasonló figyelmeztetést, Somogy megyére pedig másodfokú riasztás van évényben.

Az előrejelzés szerint péntek reggelig az ország délnyugati-északkeleti részén nagyobb területen, 20 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani, a Dunántúlon pedig, egy keskenyebb sávban, akár 30 milliméter csapadék is hullhat csütörtök éjfélig.

Csütörtök délutántól az Északi-középhegység, majd estétől a Mecsek magasabban fekvő területein is várhatóan havazásba vált át a csapadék. Az északi hegycsúcsokon akár 10 centimétert meghaladó friss hótakaró is kialakulhat.

A péntekre virradó éjszaka, hajnalban északkeleten, főként Borsodban is megjelenhet a havazás, jellemzően lepelnyi, illetve 2 centiméternyi vékony hóréteg képződhet.

A csapadékrendszer pénteken a déli órákig fokozatosan elhagyja az országot, ezt követően veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Kapcsolódó cikkek