A közgyűlésen a Fidesz rendre valótlanságokat állít, a városvezetés, Simon Gábor vezetésével keményen visszavág – videó

Megosztás

Hogyan került Miskolc a jelenlegi méltatlan helyzetbe? Nem meglepő módon a kormánypárti emberek folyamatosan a 2019-ben őket elsöprő többséggel leváltó ellenzéki városvezetés nyakába akarnak varrni minden problémát. Simon Gábor vezetésével azonban a mostani vezetés rámutat a legfontosabbra.

Miért is vérezteti ki a kormány Miskolcot és a többi ellenzéki vezetésű várost, miközben ehhez asszisztál a helyi Fidesz-frakció. Természetesen utána komoly erőkkel támadják a jelenlegi vezetést, hogy miért ilyen a megyeszékhely pénzügyi helyzete. Jó eséllyel azért, mert Orbánék iszonyatos mennyiségű, egyébként Miskolcnak járó pénzt szivattyúznak ki a városból és veszik saját kézbe.

A Velünk a Város frakció saját Facebook-oldalán egy videó-kivonatban mutatott rá a parázs viták legfontosabb elemeire. Nem nehéz megtalálnunk a hatalmas ellentmondást a kormánypárti frakciótagok érdekes érveléseiben.

“Ezt mindenképp érdemes látni!☝️Mi történt a közgyűlésen? Itt van most 6 percben.

A Fidesz hazugságai és a városvezető frakció válaszai, röviden tömören, érthetően. És félreértés ne essék: a Velünk a Város frakciója erős és egységes.💪 Mert mi Miskolcért dolgozunk.”

Két fontosabb hozzászólás:

Simon Gábor (Velünk a Város) frakcióvezető: Soós Attila felszólalására reagált, aki szerint nem fejlődik semmi Miskolcon és csak sodródik a város. A frakcióvezető rámutatott, átadták az Ellipsumot, a Bükk kapuját építik, az Avastetőn is van fejlesztés, a  tapolcai park rekonstrukciója is elkezdődik, több óvodát felújítanak, orvosi rendelők újulnak meg, utak épülnek, illetve javítják ezeket.

– Korábban sárban jártak az emberek ezeken a helyeken, most egy nehezebb gazdasági környezetben is vannak fejlesztések. Nem azt mondjuk, hogy adjon a kormány többet (hiszen nincs pénze) – mi azt mondjuk, hogy a miskolciak pénzét nem vehetik el! A miskolciak befizetik a gépjárműadót, hogy jobb legyen az út, de ezt elveszik. Elveszik az MVK-tól a pénzt, majd a cég leépítéséről beszélnek. Tiltakozzanak Orbán Viktornál, hogy a tömegközlekedést ne tegye tönkre! Majdnem 3 milliárdot ad a mostani közgyűlés az MVK-nak, hogy működjön. Önök 5 milliárd forint folyószámlahitelt vettek fel, 10 milliárdot a buszokra. Ezeket nekünk kell kifizetni, miközben a kormány az önök asszisztálásával pénzt von el – mondta a fideszes képviselőknek.

Erdei Sándor (Velünk a Város) felidézte, miért van „ilyen siralmas állapotban” a város költségvetése.

– Folyamatosan hazudott a város állapotáról az előző városvezetés. Bizalmat loptak a miskolciakról. Átadás-átvételnél azt mondta a korábbi jegyző, hogy a város annyira gazdag, hogy azt gondolták, Várkonyi Andrea hozzámegy. Szembesítették a korábbi városvezetőket ezekkel az adatokkal – hamis egyensúlyi képet hazudtak, a pályázatokat meg is kellett volna valósítani, a megvalósítási arány azonban mindössze 16 százalékos volt.

Az MVK-nál egyre nőtt a hiány, de ezt sem akarták látni Erdei Sándor véleménye szerint. Pontosan tudták, hogy nem fenntartható a közösségi közlekedés, de politikai okokból – ahogy fogalmazott: „gyávaságból” – nem mertek hozzányúlni. Aztán jöttek a kormányzati elvonások – emlékeztetett  a képviselő. Hozzátette: adják vissza a miskolciak pénzét, mert az a miskolciaké! Elvett a kormány, amikor adni kellett volna, cserbenhagyta Miskolcot, ahányszor csak módja volt rá. Közel 11 milliárd forint veszteséget okoztak Miskolcnak. Ennek issza ma a levét minden miskolci, akik jobb közszolgáltatásokat várnak. Azonban ebben a helyzetben is képes működtetni Miskolcot a jelenlegi városvezetés – hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikkek