Káslert kérdezték, mennyi oltott és oltatlan került kórházba, a válaszban Rétvári minden eddigin túltett

Megosztás

Ne lepődjünk meg nagyon, a választ nem kaptuk meg a kérdésre, azt továbbra is titkolja a kormány, viszont egy hatalmas adag baloldalizást igen. Mindenért az ellenzék a hibás, de a járványügyi kérdésekre hisztérikusan nem válaszol a Fidesz-KDNP, megtartják maguknak.

Arról, hogy a kormány járványügyi adatszolgáltatása elégtelen, és ez miért káros, sokan elmondták már a véleményüket, legutóbb elég részletesen Ferenci Tamás biostatisztikus. A héten azt is megtapasztathattuk, hogy a kevés adatok egyikét, a lélegeztetőgépen lévőkre vonatkozót, hogyan teszi használhatatlanná az operatív törzs.

Próbálkozók azért mindig akadnak, most éppen Hohn Krisztina, LMP-s országgyűlési képviselő, aki Kásler Miklóstól próbálta megtudni egyebek között azt, hogy

  • Milyen arányú a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek között az oltottak és oltatlanok száma?
  • A kórházi kezelésre szorulók közül hányan nem kaptak oltást, hány főnek volt meg a második, külön a harmadik oltása, illetve hányan szakították meg közülük az oltási sort?
  • Az elhunytakra vonatkozóan hányan és milyen arányban voltak oltatlanok, illetve hány fő kapott első, második, illetve harmadik oltást.

Merthogy a válaszok segítenék az emberek tisztánlátását.

Kásler helyett Rétvári Bence államtitkár válaszolt az írásban feltett kérdésre. Ebből sejthető volt két dolog is:

  1. Hohn nem fog választ kapni a kérdésére,
  2. a baloldal azt aztán nem teszi zsebre, amit Rétvári Bence a fejére olvas.

Mindkettő bejött. Rétvári egyáltalán nem árulta el, hogy milyen az oltottak és az oltatlanok aránya a kórházi kezelésre szorulók és az elhunytak között. Ezt továbbra is titkolja a kormány, de azt sem árulja el, hogy miért.

A válasz vége pedig ez a vaskos bekezdés, egy best of Rétvári:

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek