Kiderült, miért őrzi a TEK Kásler Miklóst

Megosztás

Az emberi erőforrások minisztere halálos fenyegetést kapott, a feltételezést immáron hivatalosan is elismerték. A fenyegetőzőt jó eséllyel kézre fogják keríteni.

Elismerte az Emmi, hogy életveszélyes fenyegetést kapott a miniszter és családja, valamint azt is, hogy rendőri védelem alatt áll.

Ahogy korábban írtuk, az emberi erőforrások miniszterének budakeszi otthonát 24 órás megfigyelés alatt tartja a rendőrség egy ideje, a hagyományos kinézetű rendőrautó helyett egy lakóbusz és egy jelzés nélküli civil rendőrautó látja el a szolgálatot. 

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Blikknek elmondta: a hatóságok megtiltották Káslernek, hogy beszéljen a fenyegetésről, valamint szerinte valós fenyegetés hatására döntött úgy a rendőrség, hogy a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei biztosítsák a legmagasabb fokú, 24 órás, állandó védelmet – írja a Blikk. 

Tarjányi kiemelte: a magyar protokoll megegyezik az Egyesült Államokban használttal. Pszichológus szakembereket is felkérhetnek a veszély súlyossága szerint, a lehetséges merénylő személyiségrajzának feltérképezéséhez.

A biztonságpolitikai szakértő elmondása szerint a magas rangú politikusok megölésével ijesztgető P. Imre és társai nem részesei az ügynek, azonban jelenleg is nyomozás folyik ellenük. Tarjányi Péter úgy gondolja, hogy jó esélye van a rendőrségnek a fenyegetőző elfogására.

(Atv.hu)

Kapcsolódó cikkek