A szlovákok a lezárás miatt a magyar üzleteket szállják meg, mennyire veszélyes ez? – videó

Megosztás

Szlovákiában már a hét közepén megszületett a döntés, hogy két hétre szinte teljesen lezárják az országot, a tavaly tavaszi állapothoz hasonlóan. Ám a határok nyitva állnak, északi szomszédunk polgárai pedig köszönik szépen és tömegével átjárnak Magyarországra bevásárolni. A termékeket viszik, a vírust pedig oda-vissza hurcolják?

A virológus szerint nem jelent plusz kockázatot az átjárás.

Egyre több szlovák jön át vásárolni Magyarországra – derül ki az RTL Klub Híradójából. Miközben északi szomszédunknál két hétre lezárást rendeltek el, amelynek keretében csak az élelmiszerboltok és a létfontosságú termékeket árusító üzletek lehetnek nyitva, a határon nem ellenőrzik a ki- és belépőket, így sokan átjárnak a szomszédos üzletekbe, például a határtól mindössze tíz kilométerre levő Győrben. A bevásárlóturizmust erősíti a kedvező euróárfolyam is.

A csatorna megkérdezte Boldogkői Zsoltot, mekkora kockázattal járhat az átjárás, a virológus szerint nem jelent óriási plusz kockázatot.

Néhány napja az Új Szó hívta fel a figyelmet a bevásárlóturizmus erősödésére. A pozsonyi lap riporterei szerint a győri Árkád parkolójában minden hatodik-hetedik autó rendszáma szlovák volt.

További részletek az RTL Klub riportjában:

Kapcsolódó cikkek