A miskolci hulladékszállítás immáron 145 éves, megünnepelték a MA-KUKÁT

Megosztás

Először rendezték meg a miskolci kukások napját.

Ebből az alkalomból a MiReHu Nonprofit Kft. MA-KUKA elnevezéssel először rendezte meg a Miskolci Kukások Napját. Csodás, interaktív játékokat szerveztek az általános iskolák 4.-7. osztályos korosztálya számára.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló Zöldforgó Élménynapon a gyerekek kipróbálhattak egy izgalmas környezetvédelmi játszóházat, 5 fenntarthatóságra nevelő játékkal.

Miskolc polgármestere elmondta, hogy fiatal korban kell elkezdeni a környezeti nevelést, az érzékenyítést olyan játékokkal és eszközökkel, melyeket ma mind kipróbálhattak a gyermekek a MiReHu telephelyén.

Most debütált a MiReHu egyedülálló hulladékos applikációja, a Hulladék Felfedező is. Ez egy geocaching kalandjáték, mely segítségével a gyermekek megismerkedhettek a telephelyen végzett hulladékgazdálkodási tevékenységekkel. Ezzel megszerzett tudással is terelgetve őket a környezettudatos életmód felé.

A programot az Alma Együttes nagykoncertje koronázta meg, ahol a zenekar legnépszerűbb slágerek mellett természetesen eljátszotta a környezetvédelemről szóló dalait is. (Mizumiskolc.hu)

Kapcsolódó cikkek