Az oltatlan pedagógusok ötöde továbbra sem hajlandó felvenni a vakcinát, inkább kilépnek

Megosztás

A fizetés nélküli szabadság fenyegetése ellenére is hajthatatlanok, nem bíznak az oltásokban, inkább feladják munkájukat is.

Az oltatlan pedagógusok csaknem 19 százaléka továbbra sem kéri az oltást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) belső felmérése szerint, amiről Nagy Erzsébet, a szakszervezet választmányi tagja a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában beszélt.

A felmérés szerint szerda reggelig 217 intézmény adatai alapján 8732 pedagógusból 1637 személy nem vállalja az oltást annak ellenére, hogy a kormány kötelezővé tette számukra.

Nagy Erzsébet azt mondta, hogy ezek a tanárok más munkát fognak keresni, ha fizetés nélküli szabadságra küldik őket. Szerinte óriási problémát jelentene, ha nem foglalkoztathatnák az oltatlan pedagógusokat: példaként említett egy 490 fős szakképző intézményt, ahol 50 személy nem szeretné beoltatni magát, így bizonytalanná válna az iskola működtetése.

Nagy Erzsébet úgy véli, hogy más munkát fognak keresni az oltást nem vállaló tanárok, ha fizetés nélküli szabadságra küldik őket, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy kiessenek a munkából és társadalombiztosítás nélkül maradjanak. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek