Bige: Márki-Zay vissza tudja állítani a demokráciát, annyit adok neki, amennyit kér

Megosztás

Komoly szövetségest és pénzügyi hátteret kapott a háta mögé a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Bige László milliárdos támogatja őt, ahogy csak tudja.

Bige László jól van – ez derül ki a baloldalhoz köthető milliárdos HVG-nek adott interjújának felvezetőjéből, ami kitért arra, hogy két oltás után elkapta a koronavírust. Dolgozóit ennek ellenére nem fogja kötelezni az oltásra, „sátáni”-nak nevezve a kormány döntését.

Bige László „nyugodt szívvel” kijelentette, hogy sem Gyurcsányt, sem Karácsonyt nem támogatta. Független, szabad gondolkodású embernek tartja magát, de bevallja, hogy Márki-Zay Péter az egyetlen, aki közel áll a szívéhez.

„A folyamatos politikai háborúzás már átterjedt a mikroszintre, a családokra is. Márki-Zaytól remélném, hogy vissza tudja állítani a demokráciát”

– mondta. „Annyit adok neki, amennyit kér”.

Az interjúban kitérnek a gazdasági nehézségekre is, beszél a műtrágyapiac gondjairól és a már emlegetett versenyhivatali bírságról is, amit megtámadnak majd a bíróságon.

Korábban a Partizán egyik műsorában Bige László azt mondta, hogy a GVH-gigabüntetéssel tönkre akarják őt tenni, a versenyhivatal egy „Andersen-mesét írt le kétszáz oldalon”, Bige szerint elő kell venni a főkönyvi kivonatot, de „attól félnek, mint ördög a tömjéntől”.

Az egyik leggazdagabb magyar kálváriája a hatóságokkal évek óta tart. A kacifántos ügyekben számos fejlemény történt már, a leglátványosabb fordulat az volt, amikor tavaly ősszel őrizetbe vették a milliárdost a miatt az ügy miatt, amiben nemrég a vádemelés is történt (a nyomozók szerint leértékelt műtrágyákkal ügyeskedett). Korábban megtörtént az is, hogy háromszáz rendőr vonult ki a Bige Holding szolnoki üzeméhez.

Bige László mindig azzal magyarázta a vizsgálatokat, hogy ő nem része a NER-nek, illetve sokszor emlegette régi konfliktusát Csányi Sándor OTP-vezérrel. Őrizetbe vételekor azt kommunikálta a Nitrogénművek, hogy az eljárás a megfélemlítést szolgálja. Bige tavaly ősz óta házi őrizetben van, nyomkövetőt kell viselnie, így üzenget a kormánynak. Idén azzal kapott szélesebb publicitást, hogy megrendelt egy szokatlanul nagy mintás kutatást a jelenlegi magyar társadalmi-gazdasági helyzetről, és azt átnyújtotta az ellenzéknek. Október 10-én pedig azt nyilatkozta, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek kiváló emberek. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek