Volt tisztifőorvos: Már el is késtünk, de most azonnali, határozott, erős járványügyi intézkedések kellenének

Megosztás

Falus Ferenc szerint a kormány túl sokáig húzta az időt, korábbi intézkedésekkel ugyanis meg lehetett volna előzni a negyedik hullám berobbanását, ami időközben megtörtént. Most már nagyon erős szigorításokra lenne szükség a megfékezésére.

„A korai, azonnali intézkedésekkel lehetett volna a járvány terjedését lassítani” – mondta Falus Ferenc az ATV Híradójának. Berobbant a negyedik hullám, a volt tiszti főorvos szerint

„most nagyon határozott, nagyon erős intézkedésekre van szükség. Nem véletlen, hogy Oroszországban is tíz napra bezártak minden iskolát, üzemet és fizetéssel otthon kell maradni, hogy egyáltalán fékezni, tudják a járvány terjedését.”

Rusvai Miklós víruskutató szerint fontos lenne tudni, hogy a kórházban ápoltak és az elhunytak között milyen arányban vannak az oltottak.

„Nagyon jó választ adna az, hogyha tudnánk, hogy a kórházban lévők, a lélegeztető gépen lévők, az elhunytak között mennyi és milyen típusú vakcinával oltottak voltak”

– mondta. Az ATV Híradója a felvetéssel ismét megkereste a koronavírus sajtóközpontot, hiába, továbbra sem árulják el az oltottakra vonatkozó statisztikát. Mindössze annyit közöltek, hogy az adatok azt jelzik, hogy a vírust egyformán elkaphatják az oltottak és az oltatlanok is, de az oltottak kevesebb, mint egy százaléka betegszik meg. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek