Tállai már a kistokaji iskolát is belevette a felújítottak közé, bár a munkálatok még egyáltalán nincsenek készen

Megosztás

Megszokhattuk, hogy választások előtt hirtelen megsokasodnak a szalagátvágások és alapkőletételek. Kistokajban kicsit máshogy alakult.

A Miskolc közelében fekvő, de valamilyen rejtélyes (feltehetően választási) okból Mezőkövesdhez sorolt Kistokajban már régóta húzódik az iskolabővítés. Az önkormányzat ugyan már sok évvel ezelőtt elnyerte egy pályázati összeget, amelyből a régi épületet rendbe lehetett volna hozni, illetve az új szárnyat megépíteni, az ellenzéki polgármesterasszony vezette település a hatóságok ellenállása miatt nem tudta elindítani a beruházást.

A 2019-es önkormányzati választásokon aztán új vezetést kapott a település, akiknek az érdekében maga Tállai András is kampányolt a faluban. A változások nyomán varázsütésre elindultak Kistokaj fejlesztései, többek között az iskolafelújítás és bővítés. Az beruházás indítóeseményen megjelent az országgyűlési képviselő is, aki kedvenc ELKEZDŐDÖTT tábláját Bernáth József polgármesterrel együtt mutatta fel. Ezek után csak kevesen számítottak arra, hogy a nyár végére beharangozott átadás, és az ELKÉSZÜLT tábla fotózása késéseket szenved: november közepén még mindig zajlik az építkezés. (Erről az a fotó tanúskodik, amelyet a Jó reggelt, Kistokaj Facebook-oldalán láthatnak a helyiek.)

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri
Ezeken a képeken még nagyon kevés mutatnivaló van

Ehhez képest meglepetésként hatott, hogy Tállai András a következőt posztolta november 7-én:

“Az elmúlt egy évben több mint kilenc* általános iskolában történhetett felújítás és korszerűsítetés (*nem elírás, így szerepel a posztban).

Többek között Mezőkövesden, Vattán, Borsodivánkán, Mezőcsáton, Tiszakeszin, Tiszabábolnán és Kistokajban történhettek beruházások.”

Nincs elérhető leírás.

Kapcsolódó cikkek