Újabb elképesztő csalás körvonalazódik: ismét egy soha el nem készült geotermikus erőmű

Megosztás

Megint súlyos milliárdok, megint semmi teljesítés és megint számos fideszes szál. Hét év alatt egy kapavágás nem történt a területen, de a milliárdok (nagyrészt EU-s pénzek) kifolytak a kormánypárti zsebekbe.

A részletekről Hadházy Ákos, független képviselő osztotta meg a Facebookon.

“Kérem, ez itt egy ÚJABB GEOTERMIKUS ERŐMŰ, azaz annak hűlt helye. Ugyanaz a svindler céghálózat, amelyik a mosonmagyaróvári erőművet és a tótkomlósi fűtőművet nem építi a több milliárdos támogatásból, Battonyán csinálja az igazán nagy bulit. Az EU-Fire Kft. 39 millió eurót, azaz 13,5 milliárd(!) forintot kapott arra, hogy Battonyán egy geotermikus erőművet (ún. EGS rendszert) építsen. A támogatást 2013-ban nyerték el és ebből 2014-ben ki is fizettek 16 millió Eurót (5,6 milliárd forintot).

Ennek ellenére 8 év alatt SEMMI nem történt, legalábbis 1) nincs a neten semmi nyoma, hogy bármi történt volna; 2) a helyiek sem tudnak róla; 3) elutaztam én is oda, megkerestem Katalinmajort is, ahová a legutolsó szakcikk pontosan kijelölte az erőmű helyét, de csak ezeket az elhagyott épületeket találtam; 4) inkognitóját megőrizni kívánó informátorom rengeteg döbbenetes történetet mesélt a céghálózatról és az -egyébként kecskeméti, a Fideszhez köthető tulajdonosok luxuséletéről. Ezekből ami megfogható: ugyan erőmű nincs sehol, a cég megszerzett egy több ezer négyzetméteres irodát a Hungária körúton.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szabadtéri
Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és fa
Nem érhető el leírás a fényképhez.

Az előzmények itt:👉https://m.facebook.com/hadhazyakos/posts/4139570946153717

👉https://m.facebook.com/hadhazyakos/posts/3473252852785533…A battonyai csoda részletei pedig itt (már amennyi tudható róla, mert az EU hivatalos oldaláról egy fontos dokumentum eltűnt a projektről):

👉http://www.ner300.com/?s=egs👉https://orkustofnun.is/…/unu-gtp…/UNU-GTP-2016-12.pdf

👉https://www.ombkenet.hu/…/2018/eloadas/Horvath_Z.pdf👉https://greenfo.hu/…/a-rossz-palyazatok-miatt-is…/

👉https://hvg.hu/…/20190323_Egyelore_hult_helye_a_beigert…👉http://hir6.hu/cikk/111678/vegre_valamiben_elso_bekes_megye👉http://egs-hungary.hu/https://tervlap.hu/cikk-nezet/geotermikus-eromu-battonyan…

Kapcsolódó cikkek