Hofi Gézát letiltotta az MTVA, hiába volt csodálatos művész, a Fideszt gyakran kritizálta

Megosztás

Márpedig pontosan tudjuk, mi vár azokra ebben az országban, akik nem férnek bele a NER gondolatvilágába. Hofit nem véletlenül nem láthatjuk bő egy évtizede a közmédia műsorában. Most a hagyatékát is sajátjának tekinti az MTVA. Más előadóművészeknél is megfigyelhettük már, hogy aki nem a Fidesz kottájából játszik vagy játszott, nem kaphat szerepet a közmédiában.

A művész úr özvegye is teljesen kiakadt a történteken. A Facebookon erről J. A. írt részletesebben.

“Egészen elképesztő, hogy letiltotta az MTVA, hogy az Örkény Színházban Hofi 85. születésnapján a humoristára emlékező előadásban lejátszhassák a róla készült felvételeket. 😡

Erről Hofi özvegye nyilatkozott a Blikknek:

“Géza művészete, gondolatvilága ma is érvényes, aktuális, elgondolkodtató s mindenekelőtt szórakoztató. Talán ezért gondolták úgy az Örkény Színházban is, hogy nézők bevonásával emlékeznek rá azon a színpadon, ahol több ezer alkalommal varázsolta el a közönséget. Kalmár Tibor ötlete volt ez, ám az igazgató, Mácsai Pál szervezte és rendezte az estet. Akik részt vettek ebben a műsorban, Szénási Sándor, Kalmár Tibor, Korcsmáros György, Kormos Anett, Mácsai Pál, Malek Miklós és Spiró György méltó módon állított emléket Gézának. De a közmédia valamiért nem kért ebből. Megkerestük az MTVA illetékeseit, hogy szeretnénk kérni az archívumukból felvételeket az egykori Hofi-műsorokból. Nem szívességet kértünk, pénzért vásároltuk volna meg Géza emlékét. Nem adtak semmit. S amikor megdöbbenve kérdeztük, miért, jött is a válasz, amelyet idéznék: Hofi Géza annyira népszerű, hogy az ő művészetét, örökségét nem szeretnénk kiadni a kezünkből, nem szeretnénk átengedni másnak.”

“Tényleg nem tudtam, sírjak vagy nevessek. A közmédián minimum tizenegy éve nem kerül képernyőre Géza. A 85. születésnapján pedig egy fél mondattal sem emlékeztek meg róla – kommentálta a helyzetet Hofi Géza özvegye.

☝ A helyzet pedig az, hogy az MTVA a közért van és 130 milliárdos állami támogatás mellett külön nevetséges, hogy üzleti szempontokra hivatkoznak egy ilyen életmű esetében.

👉 Az MTVA ezeknek a feltételeknek nem a birtokosa, hanem a gondozója, és a feladata az lenne, hogy az ilyen kiemelt életművek emlékezetét segítsen eljuttatni a közönséghez. Ugyanis ezek a köz tulajdonában állnak, az MTVA csak gondozza őket!

Úgyhogy, ha egy kérésem lehet az MTVA vezetéséhez, bocsássák a Hofi-életművet bárki rendelkezésére ingyen, aki élni akar vele. Ugyanis ez közkincs, ami minél több emberhez el kell, hogy jusson!”

Kapcsolódó cikkek