Ez a klímaegyezmény is csak a nagy semmibe vezethet?

Megosztás

Ebben is az élen járunk: az Orbán kormány zseniális a semmittevésben, a zöldrefestésben.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerint igaza van Greta Thunbergnek: ez a klímacsúcs is oda vezethet, mint az eddigiek, a semmibe. Hiába született meg 1992-ben Rióban a klímaegyezmény, ha az elmúlt három évtizedben a különböző csökkentési célok mind a porba hulltak, sőt 2020-ban csúcsot döntött a CO2 kibocsátás.

Schmuck a Facebookon tette közzé lesújtó véleményét:

“Greta Thunbergnek igaza van. Ez a klímacsúcs is odavezethet, mint az eddigiek, a semmibe. De ez vajon min múlik? 1992-ben civilként ott voltam Rióban, amikor a klímaegyezmény megszületett. Már akkor tudtuk, hogy az ÜHG gázok kibocsátását csökkenteni kell. Az elmúlt három évtizedben, a különböző csökkentési célok mind a porba hulltak. 2020-ban csúcsot döntött a co2 kibocsátás. Pedig a válasz nagyon egyszerű. Ha az egyes országok nem vállalnak szigorúbb célokat, szigorúbb szabályozást, ha a rövid távú gazdasági érdekek, egyesek zsebeinek a tömése, felülírják a hosszabb távú érdekeket, akkor szaladunk a szakadék felé.

Most kezdünk ébredezni, hogy baj van. Az Orbán kormány zseniális a semmittevésben, a zöldrefestésben. Ha Orbán Viktor egy pillanatig is komolyan gondolná, hogy nem lehetünk potyautasok ebben a folyamatban, akkor a magyar kormány egy komolyan vehető klímatörvényt támogatott volna az Országgyűlésben, nem csúszna a 2. Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia végrehajtása, és a kormány nem államtitkári szinten képviseltetné magát a klímacsúcson. Mert lássuk be, Áder János csak fényezi a kormányt Glasgowban.”

Kapcsolódó cikkek