Célt ért a DVTK fellebbezése: nem lesz szektorbezárás

Megosztás

A DVTK fellebbezésének köszönhetően az MLSZ Fegyelmi Bizottsága október 26-i ülésén újratárgyalta a DVTK – PMFC és a DVTK – NYSFC mérkőzéseken történt eseményeket. Bár a FEB a Diósgyőrt ezúttal is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, örömteli, hogy ezúttal a büntetési tételek között nem szerepel a szektorbezárás – írja a borsodi klub honlapja.

Mint arról mi is beszámoltunk, a DVTK fellebbezett az MLSZ Fegyelmi Bizottságának azon tárgyalás tartása nélkül hozott szeptember 28-i határozata ellen, amely 2 millió forint pénzbüntetéssel és az északi szektorok bezárásával sújtotta a klubot. Az MLSZ Fellebviteli Bizottsága a határozatot hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el.

A FEB október 26-án a DVTK – PMFC mérkőzéssel kapcsolatosan a Diósgyőrt szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató kifejezések bekiabálása) és mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A DVTK – NYSFC mérkőzéssel kapcsolatosan a Diósgyőrt szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök ismétlődő használata) és mérkőzéssel rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért pénzbüntetés megfizetésére kötelezi – olvasható az MLSZ hivatalos weboldalán.

– Nagy öröm számunkra, hogy sikerült az új eljárás során enyhébb büntetésben részesülnie a klubnak, és nem kell bezárnunk egyik mérkőzésen sem az északi szektorokat – tájékoztatott Tamás Gábor, a DVTK cégvezetője. – Ezúttal összességében 2.500.000 forint pénzbüntetést kapott a DVTK, a büntetést elfogadjuk, nem kívánunk fellebbezni.

Forrás: dvtk.eu

Kapcsolódó cikkek