Az NB III-as Kazincbarcika kiejtette a DVTK-t a kupából

Megosztás

Ötgólos mérkőzésen maradt alul a másodosztályban szereplő, de az utóbbi hetekben sérülésektől és betegségektől tizedelt Diósgyőr.

Az NB III Keleti csoportjában szereplő Kazincbarcika a 19. percben jutott előnyhöz Székely Krisztián gólja révén, de szűk tíz perccel később már egyenlített is a Diósgyőr: Horváth Zoltán az ötösön belülre érkező beadás után fejelte a labdát a kapuba.

Az első félidő hajrájában aztán jó pozícióból, nagyjából 20 méterről jöhetett szabadrúgással a Kazincbarcika, s Nagy János parádés lövéssel váltotta gólra a lehetőséget.

A második játékrészben hiába próbálkozott az egyenlítéssel a DVTK, a következő gólt is a hazai csapat szerezte: a 78. percben a néhány másodperccel korábban beálló Sztefan Vladul került ziccerbe, s higgadta kilőtte a rövidet, ezzel lett 3–1. Hamarosan szépíteni tudott a Diósgyőr – ismét Horváth Zoltán fejesével.

A hajrában az eredmény már nem változott, így a harmadosztályú Kazincbarcika jutott tovább a legjobb 16 közé, a DVTK befejezte a kupaszereplést ebben az idényben.

MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ
KAZINCBARCIKA SC–DIÓSGYŐRI VTK 3–2 
(2–1)
Kazincbarcika, 1200
 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Buzás Balázs, Medovarszki János)
KBSC: Megyeri G. – Szemere, Dvorschák, Ur, Süttő – Szabó Balázs (Bartos, 65.), Nagy J. – Székely (Márton A., 64.), Ádám F. (Heil, 64.), Schildkraut (Kovács D., 90.) – Laczkó M. (Vladul, 77.). Vezetőedző: Varga Attila
DVTK: Borsos – Ivánka, Karan (Csatári, 72.), Szeles (Hegedűs J., a szünetben) – Eperjesi, Bertus, Oláh B., Németh Márió (Zsemlye, a szünetben), Bokros – Jurek (Molnár G., a szünetben), Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Székely (1–0) a 19., Horváth Z. (1–1) a 28., Nagy J. (2–1) a 41., Vladul (3–1) a 78., Horváth Z. (3–2) a 82. percben
MESTERMÉRLEG     
Varga Attila:
 – Az első félidőben ugyanazt megmutathattuk, mint az NB III-ban: letámadtuk az ellenfelet, rengeteget futottunk. Megérdemelten jutottunk tovább.
Kondás Elemér: – A Kazincbarcika gyorsabban, dinamikusabban játszott, a cseréink után azonban feljavult a játékunk. A sok hiányzó ellenére egyértelműen csalódás a kiesés.

(Nemzetisport.hu)

Kapcsolódó cikkek