Tragédia: Alec Baldwin forgatás közben megölt egy operatőrt és megsebesítette a rendezőt

Megosztás

A sztár egy kellékfegyverrel lőtt, de valami komoly hiba csúszhatott a számításba. Egyelőre vizsgálják, hogyan történhetett ez a súlyos baleset. A 68 éves színész a történtek után teljesen összetört.

Halyna Hutchins operatőr azonnal meghalt, Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

Halálos baleset történt Alec Baldwin amerikai színész filmjének új-mexikói forgatásán – közölte csütörtök este Santa Fe rendőrsége.

A tájékoztatás szerint a 68 éves színész egy a fogatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert.

A 42 éves Halyna Hutchins operatőr halálos sebet kapott, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

A hatóságok szerint a történtek vizsgálata még zajlik, a forgatási munkálatokat megszakították. Juan Rios, a seriff szóvivője szerint egyebek között azt vizsgálják, milyen lőszerrel volt megtöltve a kellékfegyver.

Alec Baldwin accidentally shoots woman dead as prop gun misfires on film  set - Mirror Online

A helyi sajtó szerint Baldwint sírva fakadva látták a helyi seriff irodája előtt. A színész eddig nem reagált a megkeresésekre.

A baleset csütörtökön történt a Rust című westernfilm forgatásán az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is. A rendezést Joel Souza vállalta.

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee forgatáson lelte halálát egy baleset miatt: vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A történtek a mai napig nem tisztázódtak. 1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán orosz-rulettet játszva. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek