Kovács Zoltán kissé belezavarodott a gyurcsányozásba: már 1956-ot is rá akarják kenni?

Megosztás

Nyilván csak nyelvbotlás és sejthető, mire akart célozni a fideszes államtitkár, de ez azért mutatja, mennyire Gyurcsányon lovagol a kormányzati propaganda.

Megszokhattuk már, hogy a Fidesz mindenre gyurcsányozással reagál, és ezen még az sem változtatott, hogy végül Márki-Zay Péter lett az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt, akiről korábban a kormánypárt is azt mondta, hogy nem Gyurcsány Ferenc embere. Viszont néha ők is elvesztik a fonalat, mint arra a Telex.hu és annak olvasója rávilágított. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár alábbi videójában ugyanis a következő mondat hangzik el:

„Hogyha valaki nem emlékezne, néhány nap múlva emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára, amikor is a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali kormány rendőri erővel verte szét a békésen demonstrálók, az ünnepre emlékezők tömegét.”

Namármost ez a mondat teljes képtelenség logikai szempontból. 1956-ban ugyanis Gyurcsány még nem élt, ha pedig a 65. évfordulóra céloz Kovács Zoltán, az pedig még csak most szombaton lesz, így múltidőben beszélni róla finoman szólva is mókás.

Nyilván csak nyelvbotlásról van szó, és nyilván a 2006-os, 50. évfordulókon történtekre céloz az államtitkát, de ez a kavarás is jól mutatja, mennyire csak egy üzenet átadása a célja a propagandának: “Gyurcsány, Gyurcsány és Gyurcsány”.

via Telex.hu

Kapcsolódó cikkek