Kellemetlen: állami telefonnal toboroztak embereket a békemenetre

Megosztás

Nagyon ritkán történt ilyen az elmúlt években, de kivételesen következménye is lett a dolognak… mivel kiderült.

Az állami tulajdonú Nemzeti Infokommunikációs (NISZ) Zrt.-hez tartozik a telefonszám, amelyen a Fidesz Tolna megyei szervezete várta a jelentkezéseket az október 23-i békemenet iránt érdeklődőktől. A Fidesz már a korábbi békemeneteken is ingyenes buszjáratokkal hordta Budapestre a támogatóit, olyan viszont még nem volt, hogy állami flottába tartozó számon lehetett volna jelentkezni a buszokra.

Miután Hadházy Ákos független parlamenti képviselő felhívta a figyelmet a telefonszámra, az RTL Híradója megkérdezte a dologról a Belügyminisztériumot, ők felügyelik ugyanis a NISZ Zrt.-t. A válaszban azt írták, „a NISZ Zrt. a békemenet szervezésében nem vesz részt”, és sem a NISZ, sem a Belügyminisztérium nem nem jár el egyetlen párt érdekei szerint sem. Elmondták azt is, hogy a NISZ biztosítja a kormányzati flottába tartozó telefonszámok jelentős részét, tehát kormánytisztviselők és más állami alkalmazottak is elérhetőek a hozzájuk tartozó telefonszámokon.

Hadházy Ákos fel is hívta a számot, amin egy fideszes aktivista jelentkezett be – munkaidőben. A Belügyminisztérium szerint a szám azonban egy kormánytisztviselőhöz tartozik, akinek munkaviszonyát az ügy miatt munkáltatója megszüntette. Hadházy azt mondta, örül, hogy következménye lett a dolognak, de az ügy azt bizonyítja, hogy kormánytisztviselők pártutasításokat hajtanak végre. A képviselő szerint ez azt is bizonyítja, hogy a békemenet szervezője, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) nem civil, állami alkalmazottak szervezik a békemenetet.

A CÖF egyébként hivatalosan magánadományokból szervezi az október 23-i rendezvényt, magánadományokból indítja buszait is Budapestre az ország minden tájáról. A szervezet beszámolói szerint óriási adományokat kapott nemcsak a Fidesz pártalapítványától, de olyan állami cégektől is, mint a Magyar Villamos Művek vagy a Szerencsejáték Zrt. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek