Dobrev Klára ígéretet tett, hogy Márki-Zay Péter mindenben számíthat rá

Megosztás

Ahogy egyébként az előválasztás második fordulóját megelőzően már előre megállapodtak. A legfőbb cél, Orbán hatalmának megdöntése.

A legfontosabb üzenet az, hogy most a 106 egyéni választókörzetre kell odafigyelni – mondta Dobrev Klára az ATV-nek. Az előválasztás második fordulójában alulmaradt miniszterelnök-aspiráns arról beszélt, Márki-Zay Pétert fogja támogatni ő is ezek után, de most az egyéni jelöltekre kell leginkább figyelni.

Márki-Zay mindenben számíthat rá, amit csak kér. Ha kell, kampányol, ha kell, szakértőként segít – ígérte Dobrev. Azt is hozzátette: Márki-Zay Péteré a fő felelősség, de a Demokratikus Koalíciónak is vigyáznia kell, hogy az ellenzék egysége ne bomoljon fel.

Arra, hogy Márki-Zay azt mondta, kezdeményezni fogja egy hetedik ellenzéki frakció létrehozását, Dobrev úgy reagált: biztos abban, hogy a pártvezetők megbeszélik ezt, az ilyen egyeztetéseik az előválasztás előtt is jól zajlottak. Mostantól azonban a nyilvánosság előtt nem egymással kell foglalkozni, hanem a kormányváltással.

Arra a kérdésre pedig, hogy vállalna-e miniszteri pozíciót az ellenzék győzelme esetén, annyit mondott, nagyon idő előtti erről beszélni, az Orbán-rendszer lebontásának célja pedig „felülír minden személyes egót”. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek