Véletlen lenne? Hirtelen bekerült a hatodikos tankönyvekbe Semjén Zsolt istenített vadászata

Megosztás

A korábbi tankönyvekben ennek nyomát sem találhatjuk, de most hirtelen az irodalom tantárgy oktatásánál vált feltétlenül szükségessé, véletlenül éppen a Semjén-féle vadászati világkiállítás évében.

A részletekre Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet a Facebookon.

“A dili nem áll le: az új, 2021-es hatodikos (!) irodalomtankönyvbe (!) a vadászatról szóló fejezetet írtak. Nyilván a közelgő világkiállítás alkalmából… Nem is akárhova jutott Semjén Zsolt : a HŐSÖK AZ IRODALOMBAN című fejezetbe kerültek, a spártai hősökről és Kőműves Kelemenné közé…

A szájbarágós bevezető a vadászat becsületéről szól, amiből megtudjuk, hogy Semjén Zsolt egy hétköznapi hős, mert a hobbija a modern lőfegyverek korában sem veszélytelen feladat, és hogy a vadgazdálkodás és a vadvédelem is vadászok feladata. Az is a vadászat mellett szól, hogy az egyfajta hadgyakorlat volt, a fegyverforgatás és a hadmozdulatok begyakorlásának módja. Még akkor is, ha “a vadászat sokakban ellentmondásos érzéseket kelt, barbár és kegyetlen dolognak tartják.”

Nem csoda, hogy az ingyenesen a világkiállításra transzportált gyerekektől várják a nézőszámot, ilyen reklám után biztosan mindannyian nagyon várják Ui: a korábbi hatodikos könyvben semmi nyomát nem találtam ennek a tartalomnak, ezt tényleg a 70 milliárdos show idejére ütemezték. Marketing, ugye…”

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „NAT 2020 OKTATÁSI HIVATAL Irodalom tankönyv 6”
Nem érhető el leírás a fényképhez.

Kapcsolódó cikkek