A kormány négy-öt további repülőteret építtetne vidéki városokban

Megosztás

Rengeteg további helyen pedig üzleti célú leszállópályákat. Az urizálás fel se merüljön bennünk, ez a lakosság érdeke lehet.

A kormány célja, hogy Magyarország a régióban a legfejlettebb szállítási infrastruktúrával rendelkezzen és maximálisan kihasználja a földrajzi fekvéséből származó adottságait – mondta az MTI szerint Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára a Kelet-Európai Intermodális Konferencián Budapesten.

Magyar Levente beszélt arról is, hogy a kormány asztalán van egy átfogó repülőtér-fejlesztési stratégia, melynek fontos eleme a légi áruszállítás földi kiszolgáló elemeinek bővítése.

Az államtitkár szerint az a cél, hogy minden jelentősebb magyarországi város elérhető legyen üzleti gépek számára.

Az 5-8 éves fejlesztési terv eredményeként a mostani egy helyett 4-5 komolyabb repülőtere lesz az országnak, üzleti forgalom bonyolítására alkalmas leszállópályákat pedig tucatnyi helyen hoznak létre – mondta.

„Nem kell mindenhova nagygépes kapacitású repülőtér, de Nyíregyházának kell egy tisztességes, másfél kilométer hosszú kifutópályájú repülőtér, hogy ha üzleti partnerek érkeznek, például a fejlesztés alatt álló záhonyi térségbe, akkor ne kelljen Budapestről, vagy Debrecenből autózniuk” – mondta még az államtitkár a konferencián. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek