Nem várják meg a nagyobb bajt, megelőzésképpen kátyúznak Miskolcon

Megosztás

Emiatt több helyen félpályás útlezárásokra és torlódásokra is számíthatunk.

A hétfőn városszerte újraindult útjavítási munkákkal a belvároson kívül Miskolc keleti részein (a Szinva és Fonoda utcákon, valamint a Martinkertváros környékén) kell számolnia az ott lakóknak és arrafelé közlekedőknek. Mindemellett a város nyugati pontjain – úgymint Diósgyőr és a Vasgyár területén, illetve a Bertalan és Erenyő utcában – is dolgoznak majd a Városgazda munkatársai.

Az útburkolat helyreállítása még márciusban vette kezdetét, az első ütem augusztusban fejeződött be. A jelenlegi javítással a rendelkezésre álló csaknem hét millió forintból már a télre készítik elő az utakat.

Mint azt Kertész Béla, Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője elmondta, egy nagy volumenű kátyúzásra elkülönített keretösszeg maradékát használják fel ezúttal.

– Az elmúlt időszakban útellenőreink körbejárták a főbb közlekedési útvonalakat, felmérték azok állapotát, így ahol nagyobb úthibákat észleltünk, ott a szükséges egyeztetést és előkészítést követően már el is rendeltük a javításokat – tette hozzá.

A Városgazda kéri a közlekedőket, hogy az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszon érvényes forgalmi rendet, amelyet minden esetben táblák jeleznek, s mellyel kapcsolatban folyamatos tájékoztatást igyekeznek nyújtani.  (Minap.hu)

Related posts