Várkonyi Andrea 750 milliót tolt bele a Mészáros Lőrinccel közös cégbe

Megosztás

Nemrég házasodott össze Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc, de első közös cégüket már augusztus végén megszerezték. Az EKHO Belvedere Kft.-t a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO Magántőkealaptól került hozzájuk. A cég fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlanok bérbeadása, üzemeltetése, a tulajdonosok pedig 50–50 százalékban érdekeltek az 50 milliós jegyzett tőkéjű vállalkozásban.

24.hu a cégbírósági dokumentumok alapján azt írja, hogy Várkonyiék a cég megszerzésekor összesen 1,5 milliárd forinttal növelték az EKHO Belvedere Kft. tőketartalékát. Azaz Mészáros és Várkonyi is 750–750 millió forintot tett be a cégbe, utóbbitól meglepőnek tűnhet a több száz milliós kölcsön.

24.hu emlékeztet, hogy a Várkonyi résztulajdonában lévő, a Mészáros Csoportnak is dolgozó Whitedog Media nevű reklámügynökség mögött egyetlen lezárt üzleti év van, igaz, néhány hónap alatt is 127 milliós bevételt és 52 millió forint nyereséget produkált. A Várkonyi család járóbeteg-ellátással foglalkozó közös vállalkozása, a Medigast Kft. működése utolsó öt évében szűk 16 milliós bevétel mellett 1 millió 77 ezer forintos adózott eredményt ért el úgy, hogy az utolsó négy évben veszteséges volt.

Forrás: 24.hu via HVG.hu

Kapcsolódó cikkek