Nagy a gond Romániában, már nincs intenzív ágy a súlyos koronavírus-betegeknek

Megosztás

Nem maradt intenzív osztályos ágy Romániában a súlyos állapotú koronavírusos betegeknek – számolt be róla az ATV Híradó. Az országban az elmúlt 24 órában közel 14 ezerrel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké pedig majdnem 360-nal. Egy bukaresti kórháznál sátrakat állítottak fel a betegek ellátására. Az ápolók szerint a vírus agresszívabb, mint volt.

„Már nem is emlékszem, hány embert ápoltam, de több százat. Múl éjjel húsz mentőautó várt kint és nem tudtuk hol elhelyezni a betegeket. Ha elfogadják, hogy olyan állapotok között kezeljük őket, mint a fronton, be kell engednünk őket” – mondta egy ápoló.

Magyarország öt lélegeztetőgépet és ezer doboz Favipiravirt küld a székelyföldi Hargita megyének Magyarország a súlyos romániai járványhelyzet miatt. Az erről szóló rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben, majd Szijjártó Péter is beszámolt róla közösségi oldalán.

Tombol a negyedik hullám a többi szomszédos országban is. Ukrajnában 24 óra alatt több mint 16 ezer új fertőzöttet és közel 250 halálos áldozatot regisztráltak. Az új esetek száma Szlovákiában és Horvátországban megközelítette az 1700-at, Ausztriában pedig az 1900-at. Lakosságarányosan nézve Szlovéniában is sok az új fertőzött. Szerbia még csütörtökön jelentett közel 7 ezer új esetet és 51 új áldozatot.

via atv.hu, A fotó csak illusztráció!

Kapcsolódó cikkek