Egyikük sem lép vissza, Karácsony bejelentette, hogy hárman indulnak az előválasztás második fordulójában

Megosztás

Bár eddig biztosnak tűnt, hogy Márki-Zay visszalép a főpolgármester javára, a jelek szerint valami miatt gyorsan meggondolta magát. Jelenleg így állunk.

Csütörtök este 9 után ért véget Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter tárgyalása, amelyről a főpolgármester posztolt. Azt írta, hogy bár ő soha nem kérte, Márki-Zay Péter hónapok óta azt hangoztatja, hogy visszalép a javára az előválasztás második fordulójában.

A választás előtti utolsó pillanatban azonban ennek pont az ellenkezőjére jutott. Döntését természetesen tiszteletben tartom. Ennek nyomán külön indulunk a második fordulóban, de mindketten elkötelezettek vagyunk az ellenzéki egység megőrzése és megerősítése mellett.

(Hvg.hu)

Azóta Márki-Zay is reagált:

“Külön nekem most nagyobb esélyem van, mint Karácsonynak, ha beállok mögé” – mondta a 444-nek Márki-Zay Péter, miután Karácsony Gergely a Facebookon bejelentette, hogy a mai tárgyalásaik végén úgy döntöttek, hogy külön indulnak a második fordulóban.

“Én a friss közvélemény-kutatások, a közösségi médiás adatok és visszajelzések alapján úgy látom, hogy Karácsony Gergely nem fogja tudni Dobrev Klárát vagy majd Orbán Viktort legyőzni, én erről próbáltam őt meggyőzni. Ő természetesen teljesen jogosan hivatkozik arra, hogy mindeddig azon dolgoztam, hogy őmögé akarjak beállni és beállítani a támogatóimat is, ez nyilván ezekkel a közvélemény-kutatási adatokkal számomra ellehetetlenült.”

Kapcsolódó cikkek