200 milliós TAO-pénzből épült a fociklub székháza, azóta a fideszes önkormányzaté

Megosztás

Most rendezvényházként és kávézóként használják. Igaz, legalább használják.

200 millió forint tao-támogatással épült öltözőnek és klubháznak, most mégis rendezvényházként, kávézóként üzemel az egykori nagykőrösi fociklub otthona – mutatta be az RTL Híradó.

Fél évvel ezelőtt adták át a fociklub székházát, az egyesület akkori elnöke, Sohajda Márk fideszes önkormányzati képviselő az építkezés ideje alatt arról beszélt az RTL-nek, hogy szerinte az épület nem székháznak készült, hanem öltözőépületnek, az egyesületben sportoló közel 200 gyerek számára.

Az épületre 180 millió forintot adott az önkormányzat, és 200 millió MLSZ-es tao-pénzt is kaptak, annak ellenére, hogy a klub már korábban sem tudott elszámolni tízmilliós TAO-támogatásokkal.

A focicsapat azóta megszűnt – a magyar foci és a tao minden elemében tökéletes tragikus románcáról mi is írtunk korábban – , a klub egy cégtemetőbe került. A klubház a fideszes vezetésű önkormányzat tulajdona lett, és kiderült, hogy kávézóként és bérelhető rendezvényhelyszínként használják.

A helyi ellenzék feljelentést tett a közpénzek eltűnése miatt. Az MLSZ-t és a városvezetést hiába kereste az RTL, nem válaszoltak, így az sem derül ki, visszaköveteli-e az MLSZ a TAO-támogatást. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek